Het weeshuis Bethany Home van mevrouw Yang Yun Xian in Taiyuan

 

In 1994 vond de 24-jarige Yang Yun Xian een blinde baby die door zijn ouders te vondeling gelegd was. Ondanks de bezwaren van haar ouders adopteerde zij dit kind. Geïnspireerd door het Bijbelwoord ‘Al wat gij gedaan hebt voor een dezer geringsten van mijn broeders hebt gij voor Mij gedaan’ (Mt 25,40) begon zij haar tehuis voor vondelingen en wezen.

 

Bethany Home is te vinden in het dorp Xiliulin, dat valt onder de ‘gemeente’ Liujiaba, district Xiaodian, in de buurt van Taiyuan, de hoofdstad van de provincie Shanxi. Met de steun van betrokken mensen van alle geloofsrichtingen werden er in dit huis tot nu toe al 156 kinderen opgenomen.

 

In de loop der jaren heeft Bethany Home steeds vastgehouden aan het principe dat alles gedaan moet worden om het welzijn van de kinderen te bevorderen. De zorg voor de kinderen staat in het middelpunt en alles wat ondernomen wordt, moet in de eerste plaats de kinderen ten goede komen. Daardoor werd dit tehuis voor vele kinderen een thuis.

 

Yang Yun Xian kwam op haar weg vele hindernissen tegen. Aanvankelijk vond zij met haar kinderen onderdak in het huis van een katholieke familie, maar door de toename van het aantal kinderen werd het al snel nodig om een grotere locatie te vinden. Met de steun van katholieken en anderen ter plaatse werd grond gekocht en het huis gebouwd waar de kinderen nu nog wonen. Door geldgebrek kon het huis echter niet geheel afgebouwd worden en ook aan de inrichting ontbrak nog van alles. In Bethany Home wonen op het moment 34 kinderen en hun verzorg(st)ers. Het oudste kind is 15 jaar, het jongste 7 maanden en er komen regelmatig kinderen bij.

 

De Stichting heeft mevrouw Yang Yun Xian permanente steun toegezegd.

bethany_home1

Mevrouw Yang Yun Xian.

bethany_home2

Een groep kinderen en hun verzorgsters.