Dit weeshuis staat onder leiding van de zusters van de Congregation of School Sisters of Our Lady from Kalocsa-Daming en is in 1994 opgericht. Oorspronkelijk was het gevestigd in de buurt van de plaatselijke kerk, maar sinds 1996 bevindt het zich in het industriegebied van Daming County. De stad Daming ligt in het zuiden van de provincie Hebei, ten zuidoosten van de stad Handan.

 

Het is de roeping van de zusters zich ten dienste te stellen aan achtergestelde groepen in de samenleving, in de gedachte dat ieder menselijk leven waardevol is. De zusters nemen kinderen op die door hun ouders te vondeling zijn gelegd, waarvan velen gehandicapt. Zij worden niet alleen liefdevol verzorgd, de zusters doen ook hun uiterste best om hen goede medische zorg te geven. Er zijn zusters die speciaal een opleiding gevolgd hebben om de kinderen op het gebied van fysiotherapie en revalidatie optimale zorg te kunnen geven. Er is een speciaal revalidatiecentrum voor kinderen met cerebrale parese (o.a. spastische kinderen), waar ook kinderen van buiten het tehuis voor behandeling terecht kunnen.

 

Ook aan het onderwijs van de kinderen wordt veel zorg besteed en er is een school voor verstandelijk gehandicapte kinderen.

In 2012 woonden er in St. Bosco Orphanage 44 kinderen, 16 zusters en 5 verzorg(st)ers. Nog 15 kinderen werden aan pleeggezinnen toevertrouwd.

 

De stichting Kinderen Leven geven steunt dit kinderhuis sinds 2012.

 

Groepsfoto met kinderen, zusters en verzorg(st)ers.

 

13cbed0ca54

 

Onderwijs in het kinderhuis.

13cbed3442c

Samen eten in de eetzaal.

 

13cbed94b3c